ideas4rent

Idei de folosit

Suntem plini de idei. Unele sunt realizabile cu puțin efort. Altele pot părea idealiste, dar ce ar fi fost lumea fără persoane care să viseze la o lume mai bună, mai plină de culoare? Și pentru că nu avem resursele necesare pentru a pune în practică tot ceea ce ne trece prin minte (și pentru că multe idei, chiar dacă contribuie la dezvoltarea indivizilor și a comunităților lor, nu sunt priorități pentru noi în acest moment), ne-am gândit să le donăm. Da, la fel cum unii donează bani, timp sau alte resurse pentru diverse cauze, noi vom dona idei. Așadar, simțiți-vă liberi să luați ideile noastre, să construiți pe ele și să le puneți în practică, dacă vi se par o soluție pentru problemele voastre sau a comunității în care trăiți. Multe dintre ele pot fi replicabile în comunități diferite și pentru grupuri țintă diverse. Și dacă reușiți să faceți asta, trimiteți-ne și nouă un feedback, căci vom fi extrem de bucuroși să le vedem puse în practică.

Disclaimer: indiferent cât suntem de creativi, există posibilitatea ca și alte persoane să fi avut idei similare, caz în care dați-ne un mesaj și vă vom mediatiza reușitele voastre. De asemenea, nu ținem neapărat să reinventăm roata, ci mai degrabă să o promovăm 🙂

11

Ideas4rent

1. Problema: multe cartiere sunt neîngrijite, iar cei care trăiesc acolo consideră că nu e responsabilitatea lor. Soluția: centrul comunitar al cartierului (civic, voluntariat): se poate dezvolta pe lângă o școală din cartier, cu implicarea asociațiilor de proprietari și presupune activități de mobilizare voluntară a persoanelor din cartier, pentru a rezolva diferite probleme locale (de ex. amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, amenajarea spațiilor verzi, etc.); întâlniri regulate în care se prioritizează urgențele cartierului; finanțarea resurselor materiale (ex. lopeți, mobilier etc.) poate veni de la Consiliul Local sau din fondurile de rulment, dacă nevoile sunt reduse (ex. saci de gunoi puși pe aleile blocurilor).

2. Problema: boom al natalității, creșe insuficiente. Soluția: mamă, prin rotație (social, voluntariat). Grupul de mame stabilește prin rotație o zi/ fracțiune de zi în care este baby-sitter pentru toți copiii din grup. Se poate crea un site, care să faciliteze contactul între mame. (ideea am văzut-o deja pusă în practică la niște prietene).

3. Problema: mă plictisesc! Soluția: fă voluntariat! (voluntariat, dezvoltare personală) Și dacă oferta organizațiilor nu îți convine, voluntariază pentru un membru al familiei sau un vecin care nu se descurcă.

4. Problema: consilierii locali fac multe promisiuni în campania electorală, de care își reamintesc doar în următoarea campanie. Soluție: monitorizarea agendei consilierilor locali (civic, voluntariat): un grup de persoane monitorizează cu regularitate activitatea consilierilor, redactează rapoarte și acționează ca un grup de presiune.

5. Problema:  mă plictisesc! iar? Soluția: citește! (educație, dezvoltare personală) Nici măcar nu trebuie să cumperi cărțile, le poți împrumuta de la bibliotecă.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s